Hudproblemer

Acne & uren hud

 

Acne er en inflammatorisk tilstand i huden, som især viser sig som det, vi normalt kalder bumser. Bumser er små hævede hudpartier i f.eks. ansigtet eller på brystpartiet, på skuldrene eller på ryggen.

Egentlig skal årsagen til acne findes længere nede i huden, i talgkirtlerne. Talgkirtlerne producerer talg, hudens eget fedt, som smører og beskytter huden. Talgkirtlerne munder ud i porer, som tit er synlige på f.eks. næsen eller hagen. Der findes flest talgkirtler i ansigtet samt i hårbunden, på skuldre, på ryggen og på brystpartiet. Det er samtidig i de områder, at acne oftest forekommer.

En for høj talgproduktion kombineret med tilstoppede porer og bakterievækst kan udvikle acne. Hvis porerne bliver fyldt op med for meget talg og døde hudceller, opstår der et gunstigt miljø for bakterien propionium acnes, som herefter udvikler sig. Kroppen reagerer ved at udvikle en inflammation, en bums. De såkaldte poremasker, der kan ses som små sorte prikker og hvide knopper, opstår, fordi porerne er tilstoppede af overskydende talg og døde hudceller. De sorte prikker er ikke snavs, som mange tror, men derimod hudens pigment og døde hudceller. Poremasker, knopper og bumser benævnes ofte som urenheder, selv om det ikke har noget med snavs at gøre. Når man taler om urenheder, skyldes det, at huden får et udseende, som ikke er klart/rent.

 

Rosacea

 

Rosacea er en hudsygdom, som vi endnu ikke kender den underliggende årsag til.

Rosacea er kendetegnet af, at ansigtet eller partier af ansigtet bliver rødt og blussende. Ofte rammes kinder og næse. Hudens blodkar er udvidede. Der kan også forekomme inflammerede, acnelignende udslæt. Kvinder rammes oftere end mænd, og problemerne optræder typisk i 30-50-årsalderen. Rosacea er mange gange kronisk og kan i nogen udstrækning være arvelig. Der er gennemført meget forskning på området, men årsagen er stadig ikke klarlagt. Forskerne mener, at mikroorganismer har betydning for, at rosacea opstår.

 

perioral dermatitis

 

Denne hudtilstand er stærkt stigende i takt med forbrug af næsespray, steroidcremer, stress og hormonændringer vinder frem. Perioral dermatitis er en hudtilstand, som vi oftest ser hos kvinder. Den ses oftest omkring næsebor og mund, men perioral dermatitis kan også brede sig til øjne og mellem bryn.

Som andre hudsygdomme er perioral dermatitis hæmmende, fordi den ændrer udseende og tilkalder en uønsket opmærksomhed.

Derfor kan den hæmme meget socialt og være en pestilens for bæreren af den.

Perioral dermatitis ses som små røde lave knopper – uden betændelse. Disse knopper spreder sig og efter nogen tid bliver der så mange af huden hæver og bliver rød i området grundet inflammationen.

 

Kan Perioral dermatitis gå væk af sig selv ?

Ja – men ofte kommer den tilbage grundet den ubalance der er i huden. Hvis du ønsker et varigt resultat skal du sørge for at få bragt huden tilbage i den balance den er skabt til at være i. Dette gøres i et kurforløb hvor der bruges bla. syre til at skabe et stabilt og unikt resultat. Det værste du kan gøre er at bruge hormon creme, som blot forværrer din perioral dermatitis eller holder din hud passiv.

Perioral dermatitis smitter ikke og er relativ nem at behandle for os.

 

OBS: Priser kan ses under IS Clinical & Exuviance Ansigtsbehandlinger
Se priser under IS Clinical & Exuviance eller kontakt klinikken for kurforløb:
Om Carina F

CARINA F v/Carina Falberg

CVR: 33982933

Adresse:
Brandstrupsgade 1
9000 Aalborg

Kontakt:
Tlf: 98 18 08 01

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Om Carina F

CARINA F v/Carina Falberg

CVR: 33982933

Adresse:
Brandstrupsgade 1
9000 Aalborg

Kontakt:
Tlf: 98 18 08 01
Mail: info@carinaf.dk

Facebook